۲۵ آذر ۱۳۹۱، ۱۶:۰۹

حسنی مطرح کرد؛

سرانه پژوهشی استان سمنان از کشور بالاتر است

سرانه پژوهشی استان سمنان از کشور بالاتر است

سمنان - خبرگزاری مهر: رئیس مرکز تحقیقات منابع طبیعی و امور دام سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با بیان اینکه سرانه پژوهشی از میانگین کشوری بالاتر است، تصریح کرد: محققان این استان دو برابر محققان کشور به امر تحقیق و پژوهش می پردازند.

به گزارش خبرنگار مهر، نصرت الله حسنی پیش از ظهر شنبه به مناسبت آغاز هفته پژوهش، پژوهشی در نشست خبری خود با خبرنگاران در محل مرکز تحقیقات منابع طبیعی و امور دام سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان، سرانه پژوهشی هر محقق در این مرکز را 3.8 طرح ذکر کرد و افزود: در حالیکه این سرانه در کشور 1.8 طرح است و محققان این مرکز دو برابر محققان کشور به امر تحقیق و پژوهش اشتغال دارند.

فعالیت 18 محقق در مرکز تحقیقات منابع طبیعی و امور دام استان سمنان

وی محققان این مرکز را 18 نفر اعلام کرد و گفت: مرکز تحقیقات منابع طبیعی و امور دام استان سمنان 70 طرح تحقیقاتی امسال در دست اجرا دارد که 50 درصد آن مربوط به علوفه و مراتع، 30 درصد دارویی و 20 درصد صرفه جوئی آب اختصاص دارد.

حسنی از تشکیل بانک خاک برای اولین بار در استان سمنان با هدف شناسایی خاک وآنالیز شدن آن خبر داد و گفت: تاکنون 70 نوع خاک در این بانک جمع آوری شده است.

وسعت بیش از چهار هزار هکتاری ایستگاه های تحقیقاتی منابع طبیعی در استان سمنان

رئیس مرکز تحقیقات منابع طبیعی و امور دام استان سمنان وسعت ایستگاه های این مرکز را چهار هزار و 65 هکتار عنوان کرد.

وی گفت: در حال حاضر پنج ایستگاه تحقیقات منابع طبیعی سمنان، تحقیقات مدیریت مرتع و دام جاشلوبار، تحقیقات بیابان گرمسار، تحقیقات پخش سیلاب در آبخوان  قوشه دامغان و تحقیقات پخش سیلاب در آبخوان بیارجمند با وسعت چها ر هزار و 65 هکتار در استان سمنان مشغول به فعالیت هستند .

گرایش تحقیقات اقتصادی و اجتماعی در مرکز تحقیقات منابع طبیعی و امور دام استان سمنان

حسنی با اشاره به گرایش های تحقیقاتی این ایستگاه ها اظهار داشت: گرایش منابع طبیعی و گیاهان دارویی، دام و مرتع، آبخیز داری، بیابان زدایی، اقتصادی و اجتماعی از گرایش های تحقیقاتی این ایستگاه ها است.

رئیس مرکز تحقیقات منابع طبیعی و امور دام استان سمنان مهار سیلاب ها و کاهش خسارات وسیع سیل، تبدیل اراضی بایر به مراتع مشجر و اراضی بارور کشاورزی، بهینه سازی محیط زیست، توسعه پایدار کشاورزی و منابع تجدید شونده، تقویت پوشش گیاهی و افزایش تولید عرصه، اشتغال زایی و افزایش درآمد و رونق اقتصادی را از مهمترین اهداف ایستگاه های تحقیقاتی مرکز تحقیقات منابع طبیعی و امور دام استان سمنان عنوان کرد .

شناسایی پنج تا شش گونه گیاه شورپسند در استان سمنان

وی در ادامه از شناسایی پنج تا شش گونه شورپسند در حاشیه کویر خبر داد و گفت: این گونه ها به حداقل آب نیاز دارند و در مناطق کویری مقاومند.

حسنی با اشاره به اینکه این گونه ها که توسط محققان مرکز تحقیقات منابع طبیعی و امور دام استان سمنان شده اند در مناطق کویری با شرایط نامطلوب توان استقرار دارند افزود:  همچنین گونه علوفه ای سکال در اراضی کم بازده دارای عملکرد بالایی است.

فراهم شدن شرایط استقرار کاکتوس علوفه ای در اراضی شور و خشک استان سمنان

رئیس مرکز تحقیقات منابع طبیعی و امور دام استان سمنان گفت: با انجام فعالیت های پژوهشی شرایط استقرار کاکتوس علوفه ای و گونه ای از اکاسیا در اراضی شور و خشک این استان امکان پذیر شد.

وی با بیان اینکه تحقیقات در مورد این گونه ها ادامه دارد گفت: پس از دو سال تحقیق نشان داده شد که این گیاهان می توانند در این منطقه نیز استقرار پایدار کنند.

 پیشرفت فیزیکی 70 درصدی سیستم لایسیمتر در استان سمنان
 
حسنی با بیان اینکه سیستم لایسیمتر برای تعیین نیاز آبی گونه های گیاهی  مناطق خشک و نیمه خشک در استان سمنان بوجود آمده است گفت:  با استفاده از این سیستم می توان میزان تبخیر و تعریق واقعی و آب مورد نیاز کلیه گیاهان را تعیین  کرد.
 
رئیس مرکز تحقیقات منابع طبیعی و امور دام استان سمنان با بیان اینکه 70 طرح تحقیقاتی در مرکز تحقیقات منابع طبیعی و امور دام استان سمنان در دست اجرا است افزود: این طرح ها در زمینه جنگل و مرتع، علوم دامی، حفاظت خاک و آبخیز داری، دامپزشکی، تحقیقات اقتصادی و اجتماعی است.
 
شناسایی نوعی مالچ برای حفظ رطوبت خاک در مناطق بیابانی و کویری استان سمنان
 
وی طرح شناسایی مناسب استفاده از نوعی مالچ برای حفظ رطوبت خاک در مناطق بیابانی و کویری استان سمنان را از دیگر اقدامات این مرکز برشمرد و اظهار داشت: در این طرح و با استفاده از مالچ درصد ماندگاری گیاهان به بیش از 90 درصد رسید.
 
حسنی گفت: با استفاده از این نوع مالچ پس از تاغ کاری و آب دهی رطوبت خاک برای مدت زیادی حفظ و نیاز به آبیاری مجدد ندارد که این امر صرفه جویی بالایی علاوه بر حفظ گیاه به همراه دارد.
 
جمع آوری1500 نوع بذر در موزه گیاهی استان سمنان
 
رئیس مرکز تحقیقات منابع طبیعی و امور دام استان سمنان هربار یوم (موزه  گیاهی)  مرکز تحقیقات ومنابع طبیعی و امور دام استان سمنان گفت: در دو دوره اجرای طرح ملی بانک ژن گیاهان مرتعی در این استان حدود یک هزار و 500 نمونه بذر از گونه های  گیاهی این استان جمع آوری  و به موسسه مرکز ارسال  شده است.
 
 وی با بیان اینکه نمونه های بذور از همه عرصه های استان سمنان و در فصول مختلف جمع آوری می شود افزود: کلیه بذر هایی که در شرایط رسیدگی فیزیولوژیکی یکی هستند، پس از جمع آوری و شناسایی و ثبت شرایط رویشگاهی برای سایر اقدامات و آمادگی های لازم برای ذخیره به بانک ژن ارسال می شوند.
 
حسنی با اشاره به طرح جمع آوری و شناسایی بذور گیاهان مرتعی و تشکیل بانک ژن گیاهان مرتعی اظهار داشت: در این طرح کوشش می شود که تمام ذخایر ژنی گیاهی جمع آوری شوند تا در طی سالیان متوالی بتوان همه این بذرهای گونه های گیاهی جمع آوری شود.
 
شناسایی بیش از 130گونه گیاهی در استان سمنان
 
رئیس مرکز تحقیقات منابع طبیعی و امور دام استان سمنان گفت: تا کنون بیش از 120 گونه دارویی شناسایی شده که این گیاهان هم از بعد استفاده برای مردم و هم از بعد اقتصادی برای جمعیت روستایی قابل اهمیت است.
 
وی در خاتمه با بیان اینکه یکی از ارکان اقتصاد در هرمنطقه از جمله استان سمنان بخش کشاورزی است، افزود: بخش کشاورزی توانسته سهم مهمی در تولید ناخاص ملی  و درآمد آن داشته باشد.
 
کد مطلب 1766669

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha